Cocardele sau „florile de pus la piept”. Cum le alegi corect?

Când te gândeşti la nuntă cu siguranţă că rochia de mireasă, verighetele şi ornamentele florale sunt primele care îţi vin în minte, şi acestea trebuie corect alese în funcţie de temă, anotimp, personalitate şi, bineînţeles, buget, pentru ca evenimentul să fie unul cu adevărat de neuitat.


Cocardele sunt acele accesorii care completează perfect tabloul de basm realizat, şi dacă buchetele sunt purtate doar de personajele principale feminine care participă la ceremonie, mireasa, naşa, domnişoara de onoare, acestea sunt elemente oferite tuturor invitaţilor care participă la eveniment, de fapt aceste flori sunt un mod de a ura bun-venit prietenilor şi apropiaţilor care vă sunt alături pentru a celebra marele eveniment.


Artificiale, naturale, monocrome, colorate în nuanţe aprinse, pastel, albe, simple sau complexe... alegerea cocardelor perfecte poate fi o sarcină copleşitoare, însă analizând câteva elemente banale le poţi găsi cu uşurinţă pe cele perfecte. Iată câteva secrete care să te ajute să transformi această treabă în una relaxantă.


Ţine seama, cocardele mirelui trebuie să se asorteze cu buchetul miresei

Pentru a creiona perfect tema nunţii trebuie să ţii seamă că florile din buchetul miresei, ale naşei şi ale domnişoarei de onoare trebuie să se potrivească cu cele din cocardele mirelui, ale nasului şi ale cavalerului, principalele personaje ale nunţii!  Pentru a crea aspect de basm este indicat să păstrezi paleta cromatică şi să te orientezi către aceleaşi tipuri de flori, în acest fel se crează armonie vizuală de excepţie. Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile de urmat atunci când cumperi un buchet de flori.


Dacă alegi un buchet de iris violeţi, ai grijă ca florile din pieptul mirelui să conţină cel puţin o floare de iris, doar în acest fel se crează senzaţia complementaritate.


Alege florile în funcţie de anotimp

În situaţia în care doreşti să oferi cocarde realizate din flori naturale tuturor invitaţilor te poţi orienta către flori de sezon. În primul rând trebuie să ţii seama că vei beneficia de costuri mai mici, pentru că florile de sezon sunt mai ieftine, faţă de cele importante. În al doilea rând te vei bucura de cocarde cu aspect proaspăt, vibrant, întrucât florile de sezon au o luminozitate şi naturaleţe aparte. Trebuie să ţii seama de faptul că sunt uşor de găsit şi achiziţionat şi rezistă mai bine faţă de cele exotice şi cele cultivate în  sere.


Dacă nunta se desfăşoară toamna, te poţi inspira din frumuseţea nuanţelor de roşu, ruginiu, portocaliu sau galben. Florile de gerberă, iris, trandafir, crizantemă, crin, hortensie şi spicele de grâu de toamnă pot fi transformate în cocarde cu aspect impresionant, în acest sezon.


În sezonul de iarnă, alegerile sunt ceva mai dificil de realizat întrucât varietatea nu este foarte mare, însă nuanţele de alb, albastru, mov, lila şi verde sunt ideale pentru a contura o poveste frumoasă de sezon. Trandafirii, magnoliile, florile de amaryllis, ghioceii şi liliacul alb, sunt potrivite pentru a inspira frumuseţea evenimentului din acest sezon.


Primăvara vine cu o abundenţă cromatică, dacă alegi să te căsătoreşti în acest sezon te poţi bucura de prospeţimea narciselor, frumuseţea bujorilor şi parfumul îmbietor al freziilor. Cocardele cu flori de primăvară aduc un plus de dinamism şi vitalitate dar şi sentimente de melancolie.


Aranjamentele florale  de vară sunt şi ele o sursă de inspiraţie ce pot fi cu uşurinţă integrate în tema nunţii. Floarea soarelui, trandafirii multicolori şi florile de câmp, pot transforma o ceremonie de nuntă obişnuită într-una memorabilă.


Ţine seama de rangul nuntaşilor

Ca orice eveniment şi nunta are actori principali şi secundari deci trebuie să acorzi tuturor atenţia cuvenită! Bineînţeles mirii, naşii, domnişoara şi cavalerul de onoare joacă cele mai importante roluri, deci cocardele trebuie să fie mai mari si mai vizibile, însă nu trebuie să uiţi de părinţi, fraţi şi rudele apropiate care vin să se bucure alături de voi la ceremonia de nuntă.


În final este important să ţii seamă de plăcerile personale, pentru că nunta este unul dintre cele mai importante evenimente, ia care ţi se potrivesc şi îţi produc fericire.